Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

1η Πανελλήνια Ημερίδα Διάχυσης του Προγράμματος Pestalozzi - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ















1η Πανελλήνια Ημερίδα Διάχυσης του Προγράμματος Pestalozzi
1st National Dissemination Event, Pestalozzi Programme


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά σας προσκαλούμε στην πρώτη ημερίδα διάχυσης των ιδεών του προγράμματος Pestalozzi (www.coe.int/pestalozzi) που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομάδα Εκπαιδευτικών Pestalozzi με την υποστήριξη του Προγράμματος Pestalozzi του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατoλικής Αττικής και το Δήμο Παλλήνης, με θέμα «Η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός ως παράγοντες ενός δημοκρατικού σχολείου».

Το πρόγραμμα Pestalozzi υλοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια στα πλαίσια των αξιών του Συμβουλίου της Ευρώπης, αξίες όπως η δημοκρατία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η τήρηση των νόμων. Επίσης υποστηρίζει τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης στις προσπάθειές τους να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τις εκπαιδευτικές πολιτικές τους σύμφωνα με τις παραπάνω αξίες. Τα επιμορφωτικά προγράμματα του Pestalozzi απευθύνονται σε ενεργούς εκπαιδευτικούς επειδή είναι αυτοί που με την καθημερινή τους εργασία, τόσο μέσα στη σχολική τάξη όσο και σε άλλα περιβάλλοντα μάθησης, μπορούν να προωθήσουν τις αξίες αυτές και να κάνουν τη διαφορά.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, από ώρα  9:00 ως 17:00 στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα (Κέας και Σερίφου 1, Γέρακας) και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια. Η ημερίδα είναι δωρεάν και μπορούν να την παρακολουθήσουν 80 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα τηρηθεί αυτόματα σειρά προτεραιότητας μέσα από την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να επισκεφτείτε το μπλογκ http://greekpestalozzi.blogspot.gr/ για επιλογή εργαστηρίου και υποβολή αιτήσεων. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη της ελληνικής ομάδας εκπαιδευτικών Pestalozzi στα παρακάτω τηλέφωνα.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ PESTALOZZI greekpestalozzi@gmail.com
Τηλ/να:  Μαρία Σφέτκου 697 75 47 240 / Παρασκευή Λιούμπη 697 45 57 890
Παύλος Κοσμίδης: 6974889000, 210-6047568 (3ο Γυμνάσιο Γέρακα) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου