Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

4th National Dissemination event in Crete

Στις 14 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης ενημερωτική και επιμορφωτική ημερίδα σχετικά με το πρόγραμμα Pestalozzi, του Συμβουλίου της Ευρώπης, με θέμα “Council of Europe standards and effective pedagogy”.

Η 4η ημερίδα στη χώρα μας για το πρόγραμμα αυτό διοργανώνεται με πρωτοβουλία ομάδας εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν ήδη συμμετάσχει σε σεμινάρια Pestalozzi, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων (εκπαιδευτικούς, Δ/ντές σχολείων, Σχ. Συμβούλους), αποκλειστικά της Κρήτης (Νομοί: Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου).
                                                                                                                                             
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις βασικές αρχές του προγράμματος Pestalozzi και τον τρόπο με τον οποίο οι διδακτικές-μαθησιακές προσεγγίσεις oι οποίες προτείνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα μέσω των επιμορφωτικών σεμιναρίων του εν λόγω προγράμματος μπορούν να συμβάλουν στην προαγωγή της δημοκρατίας, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διαφορετικότητα. Επίσης, θα λάβουν μέρος σε εργαστήρια, με διαφορετικό θεματικό περιεχόμενο.

Μετά την ενημέρωση, θα πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση κατά την οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με το Πρόγραμμα Pestalozzi, την παρεχόμενη επιμόρφωση και τις δραστηριότητες της «Κοινότητας Εφαρμογής» του Προγράμματος».

Τέλος, θα παρουσιαστούν βιβλία, εκθέσεις και άλλες σχετικές με το εν λόγω Πρόγραμμα εκδόσεις.

Οι γλώσσες εργασίας είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, να υπηρετούν στην Κρήτη και να έχουν ελάχιστο επίπεδο γλωσσομάθειας στην Αγγλική, Β2 (το επίπεδο αυτό αφορά τη συμμετοχή μόνο στη συγκεκριμένη ημερίδα).

Οι ενδιαφερόμενοι από την Κρήτη, πρέπει να συμπληρώσουν on line τη σχετική αίτηση, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2017, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου του προγράμματος Pestalozzi :

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να αναφέρουν στην αίτησή τους την οργανική τους θέση και τη θέση στην οποία υπηρετούν κατά το τρέχον σχ. έτος (εφόσον η τελευταία είναι η ίδια και την 1η.9.2017).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, (Σαββαθιανών & Α. Νιώτη 8, 71202), από τις 8.30 π.μ. ως 17.00 μ.μ.
Την παραμονή, 13.10.2017, θα πραγματοποιηθεί εναρκτήρια τελετή στη Βασιλική Αγ. Μάρκου (6 μ.μ.).

Διευκρινίζεται ότι τα έξοδα μετακίνησης των συμμετεχόντων βαρύνουν αποκλειστικά τους ίδιους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με πρόγραμμα της ημερίδας, τις ομάδες εργασίες, τις θεματικές ενότητες, κ.λπ., μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο σύνδεσμο:   
ή να επικοινωνούν με την κ. Φωτεινή Βενέτη, στην ηλεκτρονική δ/νση: ffveneti@gmail.com.

Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Pestalozzi δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.coe.int/en/web/pestalozzi.

Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται επίσης στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.:   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου